Choď na obsah Choď na menu

Naša škôlka

Hlavným cieľom výchovy a vzdelávania v  našej materskej škole je dosiahnutie optimálnej kognitívnej, senzomotorickej a sociálno - citovej úrovne ako základu pre školské vzdelávanie v základnej škole a pre život v spoločnosti. Materská škola pracuje podľa vlastného  školského vzdelávacieho programu "Cestičkou poznania", ktorý je vypracovaný  podľa Štátneho vzdelávacieho programu pre predprimárne vzdelávanie v materských školách. V školskom vzdelávacom programe sú rozpracované ciele predprimárneho vzdelávania, obsah výchovy a vzdelávania a organizačné formy predprimárneho vzdelávania.

Naša materská škola je 3- triedna. Poskytuje celodennú výchovu a vzdelávanie deťom vo veku od 3-6 rokov, deťom s odloženou školskou dochádzkou a deťom so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami. Materská škola poskytuje deťom aj možnosť poldennej výchovy a vzdelávania.

Materská škola je umiestnená v účelovej budove. Je to jednopodložná budova so vstupnou halou na prízemí a dvomi triedami s príslušenstvom a s prístavbou. V prístavbe je umiestnená I. trieda - mravčeková trieda s príslušenstvom pre 2-3 ročné deti a umyváreň, šatňa, výdajňa jedál. Na prízemí je umiestnená II.trieda - Žabková trieda s príslušenstvom, umyváreň, kancelária, izolačka, kuchyňa, práčovňa,sklady, plynová kotolňa, sociálne zariadenie. V tejto triede sú deti 4 ročné. Na poschodí je umiestnená III.trieda - Včielková trieda s príslušenstvom, umyváreň, počítačová učebňa, kabinet, chodba, kuchynka, sociálne zariadenie. V tejto triede sú deti 5-6 ročné.