Choď na obsah Choď na menu

Dôležité informácie

 

Príspevok za pobyt dieťaťa v materskej škole

1. Za pobyt dieťaťa v materskej škole prispieva zákonný zástupca na čiastočnú úhradu výdavkov materskej školy mesačne na jedno dieťa sumou vo výške 10,00 eur.

2. Príspevok v materskej škole sa neuhrádza zo zákona za dieťa, ktoré:

a) má jeden rok pred plnením povinnej školskej dochádzky,

b)  ak zákonný zástupca dieťaťa predloží riaditeľovi materskej školy doklad o tom, že je poberateľom dávky hmotnej núdzi a príspevok k dávke hmotnej núdzi

c) ktoré je umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu.

3. Príspevok v materskej škole na základe rozhodnutia zriaďovateľa sa neuhrádza za dieťa, ktoré má prerušenú dochádzku do materskej školy na viac ako tridsať po sebe nasledujúcich kalendárnych dní, z dôvodu choroby alebo rodinných dôvodov preukázateľným spôsobom za čas prerušenej dochádzky.

4. Príspevok v materskej škole na základe rozhodnutia zriaďovateľa sa neuhrádza za dieťa, ktoré nedochádzalo do materskej školy v čase školských prázdnin alebo bola prerušená prevádzka materskej školy zapríčinená zriaďovateľom alebo inými závažnými dôvodmi, v týchto prípadoch uhrádza zákonný zástupca časť určeného príspevku.

5. Príspevok podľa odseku 1,4 tohto  článku uhrádza zákonný zástupca dieťaťa vopred do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca. Po dohode so zákonným zástupcom dieťaťa - platiteľa sa môže vyberať príspevok súhrne za viac mesiacov v príslušnom roku.

 

Stravovanie

Stravu v MŠ zabezpečuje školská jedáleň pri ZŠ Sebechleby.

V súčasnosti platia sadzby nasledovne:

MŠ = 1,60 eur 

Ku každému vydanému obedu sú účtované réžijné náklady 0,10 eura)

Platba za stravné sa uhrádza vždy k prvému dňu v mesiaci za nasledujúci mesiac /napr. za mesiac november musí byť platba uhradená do 20.októbra/. Za prvé dva mesiace t.j. september a október bude platba zrátaná na jednej poukážke a uhradená do 15.septembra. Týka sa to tých stravníkov, ktorí neuhrádzali septembrovú platbu počas prázdnin počas prázdnin. Preplatok alebo nedoplatok odstravovaných obedov sa bude vyrovnávať 2 mesiace dozadu.

Odhlasovanie zo stravy osobne v MŠ alebo na tel. čísle 045/55 917 05, odhlasuje sa jeden deň alebo viac dní dopredu v čase od 7:45 do 15:30 hod. alebo v deň odhlasovania ráno v čase od 6:30 do 8:15 hod. Za neodobranú a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.  Pri nedodržaní dátumu úhrady za stravu nebude môcť  dieťa navštevovať materskú školu.